Fri frakt i Sverige

Om Bebetiko

Bebetiko är ett svenskt varumärke som erbjuder 100% ekologiska kläder av hög kvalitet och andra sortimentsprodukter för spädbarn och småbarn. Vi definierar oss själva som ett miljövänligt och etiskt varumärke. Varje mönster är handritat av barnboksillustratörer för att uttrycka barnens lekfulla och kreativa värld. Varje del är designad genom att sätta komfort överst. Vi samarbetar med små tillverkare för att kunna producera i mycket små partier, till skillnad från stora snabba modemärken.

Bebetiko står för frihet, autenticitet och nyfikenhet. Varje barn är unikt och mer än redo att utforska världen på sitt sätt utan fördomar. Vi vet hur de första åren av livet är viktiga för resten av våra barns liv. Vi vill inte begränsa dem med könsstereotypa mönster och färger eller obekväma bitar som kan hindra dem från att hitta sitt autentiska jag och utforska det okända. Av denna anledning, Bebetiko erbjuder främst könslösa mönster, neutrala färger och tidlösa bitar genom att maximera komfort och kvalitet.

Bebetiko anser att omsorg om vår miljö är avgörande samtidigt som vi skapar en bättre framtid för våra barn. Vi prioriterar människor, planeten, och sedan vinst. Idag återvinns endast 1% av kläderna, medan motsvarande en lastbilslast textil skickas till deponier eller bränns. Vi erbjuder kvalitetskläder och produkter tillverkade med ekologiska fibrer (GOTS-certifierad ekologisk bomull, hampa och ull), använder naturliga färgämnen och skickar våra produkter i återvunnen förpackning. Av denna anledning uppmuntrar vi dig att ge våra högkvalitativa kläder ett andra liv genom att sälja, byta, donera eller skicka dem till någon i nöd när du inte längre behöver dem. På så sätt kan vi börja kompensera skadorna på vår planet.

Varför är ekologisk bomull ett bättre val? Textilindustrin står årligen för cirka 1,2 miljarder ton växthusgaser. Ekologisk bomull producerar dock cirka 46% mindre CO2e än konventionell bomull, och den odlas utan skadliga kemikalier som förorenar jord, luft och vatten. Vid denna tidpunkt är GOTS-certifiering avgörande för att säkerställa att produkten du köper verkligen är ekologisk.

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en världsomspännande textilstandard för organiska fibrer som kräver att textiltillverkare uppfyller särskilda ekologiska och sociala kriterier. GOTS certifierar hela textilförsörjningskedjan, inklusive arbetsvillkor och arbetstagares rättigheter. GOTS-certifierade fibrer odlas utan syntetiska bekämpningsmedel, insekticider, herbicider och GMO (Genetic Modified Organisms). En textil som bär GOTS-etiketten "ekologisk" måste innehålla minst 95% certifierade organiska fibrer. Bebetikos produkter innehåller 100% organiska fibrer. Vi står emot att använda syntetiska tyger som elastan. Eftersom de inte existerar naturligt i naturen är de inte biologiskt nedbrytbara, och materialen för att göra syntetiska tyger inkluderar giftiga kemikalier som kan skada miljön.

Hjälp oss att göra världen till en bättre plats där barn är lyckliga, säkra och fria. För deras lycka, säkerhet och frihet är det viktigaste för oss, föräldrar.